Epävarmuus

Kirjoitin äsken pitkän sepostuksen siitä, millaista epävarmuutta tunnen tällä hetkellä omaa osaamista kohtaan. Mietiskelin sitä, että millainenkohan osaamistaso muilla hakijoilla on verratuna omaani ja mitä jos omat taidot ei tänä vuonna riitäkkään. Mistä tietää onko tarpeeksi hyvä? Päätin kuitenkin poistaa sen jossittelujorinan, koska se semmoinen ihmettely ei itseäni nyt auttanut. Siispä tässä nyt itselleni hoito-ohje siihen, millä epävarmuuden saa (ainakin hetkeksi) pois. Saa kokeilla, jos on kokenut samanlaisia yllämainittuja oireita.


1. Ymmärrä se, että on inhimillistä tuntea epävarmuutta omasta osaamisesta. Silloin kun jokin asia on todella tärkeä, siihen suhtautuu intohimoisesti ja epäonnistuminen pelottaa. Aivot yrittää syöttää meille kaikenlaista paskaa, että luovuttaisimme ja suojelisimme näin itseämme epäonnistumiselta. Mutta oikeasti luovuttaminen on epäonnistumista. 

2. Kuuntele täysiä EDM:ää (tai jotaki muuta mielimusiikkia joka nousee päähän) ja koe olevasi iha jäätävä keisari! Just oli hesarissa juttua siitä miten musiikki vaikuttaa aivoissa samalla lailla ku seksi ja päihteet. Eli manipuloi sun omia aivoja musiikilla, se toimii oikeasti.

3. Se mitä muut osaa, ei vaikuta sinun osaamisesi. Siksi on aivan turhaa miettiä muita. Täysin turhaa.

4. Siitä tietää osaavansa asiat tarpeeksi hyvin, kun Opintopolkuun räpsähtää "opiskelupaikka hyväksytty"

5. Oothan muistanu syödä ja juoda kunnolla tänään? Pitäskö urheilla kans ja laittaa ne välittäjäaineet kiertämään? Ja oothan nukkunut tarpeeksi? 

6. Haluatko sinne kouluun? Jos vastasit kyllä, niin lopeta etukäteen märehtiminen ja varmista omalla tekemisellä se, että sitten kun astelet koesalista pois, niin sulla on semmonen fiilis, että mitään et ois voinu hakuprosessissas paremmin tehdä. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta

Älä sano näin lääkishakijalle