Älä sano näin lääkishakijalle

Olen tässä hakuprojektin aikana kuullut monenlaisia kysymyksiä ja kommentteja lääkikseen hakuun liittyen. Kommentit ovat kaikki tulleet onneksi sellaisilta ihmisiltä, jotka eivät todellisuudessa tunne minua, eli hyvänpäiväntuttavilta, työkavereilta, kaverin kavereilta... Useimmat lääkikseen (ja ylipäätään hakupainealojen) hakijat voivat varmasti allekirjoittaa sen, että pääsykoetta varten täytyy opiskella aivan hulluna asioita, ja se vaatii ihan todella paljon aikaa ja vaivaa.

Joskus sitä voi olla tosi väsynyt ja ärtynyt, minkä vuoksi voi olla vaikeaa siinä hetkessä ymmärtää sen tuttavan kommenttia lääkikseen pyrkimiseen liiittyen. Ymmärrän kyllä, ettei kukaan varmasti tarkoita pahaa kysymyksillään ja kommenteillaan. Ja ymmärrän myös sen, että jotkut ihmiset kokevat paremmaksi vaihtoehdoksi heittää kuivaa small talkia kuin sietää hiljaisuutta. Mutta... kyllähän jotkut ovat oikeastikin aika tahdittomia, ei siitä pääse mihinkään :D

Tässäpä kokosin kommentteja, jotka olen oikeasti itse vastaanottanut. Koskaan ei ole ollut pokkaa sanoa, mitä todellisuudessa olen ajatellut vaain olen vastannut ihan kiltisti ja asiallisesti. Kirjoitin kommentin alle kärjistetysti ja pieni pilke silmäkulmassa sen, mitä olen saattanut siitä hetkessä ajatella, kun olen ollut väsynyt ja tympääntynyt :D


ÄLÄ SANO NÄIN LÄÄKISHAKIJALLE 


"Siis mitä, haeksä lääkikseen? VAU"

Ei siinä oo mitään VAU:ta, lopeta.


"No, ootko lukenu paljon?"

Hmph, mikä tämä kysymys on? Kun eihän sillä määrällä ole mitään merkitystä, vaan laadulla. No olen lukenut. Tai no, riippuu päivästä, eilen en hirveesti ehtinyt. Toisaalta, onhan tuota tullut luettua aivan vittuna, mutta en viitsi sitä sinulle sanoa, kun alat seuraavaksi  vouhottamaan siitä, kuinka minä sitten varmasti pääsen tänä vuonna lääkikseen.. Mitä väliä sillä määrällä sinulle edes on?


"Ai haet lääkikseen! Oliko sulla lukiossa pitkä matikka, fysiikka ja kemia?" *Pure hampaita yhteen ja viesti ilmeelläsi 'sää oot kusessa O_O', kun kysymyksen vastaus on kieltävä*

Kiitos tuestasi, anoppi.


"Mites on lukemiset menny?"

Mitä..? Miten ne nyt voi ylipäätään mennä? Hyvin hyvin joo joo.


" Vai että lääkikseen. Sinnehän on vissiin aika vaikea päästä sisään. Meidän naapurin Sofiakin on hakenut jo ainakin 5 kertaa eikä ole päässyt"

Mikä on tämän kommentin tavoite? Lannistaa? Osoittaa, että olet olevinaan niin inessä tässä niin siistissä lääkishakuskenessä? Niihän sitä sanotaan että lääkikseen on vaikea päästä, mutta silti sinne joka vuosi opiskelijoita pääsee opiskelemaan. Huh heijakkaa! Ja toisekseen, miksi kuvittelet minua kiinnostavan teidän naapurin Sofian hakukerrat? Ja kolmanneksi, naapurin Sofia arvostaa varmaan tosi paljon sitä, että sinä lasket ja mainostat hänen hakukertojaan ympäri kyliä. 


"Joo, kyllä sää pääset tänä vuonna sinne lääkikseen. Musta tuntuu, että pääset." 

Tiiäkkö Marja-Liisa, että se, millanen tunne sulla on perseessä minun kouluunpääsystä, sillä ei oo mitään tekemistä sen kanssa miten pääsykokeessa suoriudun. Kiitos vaan, mutta minusta olis mukavempi jos olisit ihan vaikka hiljaa. Kun vaikka sinun tuntemuksilla ja odotuksillasi ei ole mitään merkitystä, niin vituttaahan se myöntää sinulle sitten mahdollisesti ensi keväänä, että en päässytkään.

"Älä ressaa, kyllä sää pääset, sää oot lukenut niin paljon"

Miten voit sanoa noin, kun eihän sulla ole oikeasti mitään käryä siitä, kuinka paljon olen lukenut?


"Noh, kyllähän sinun tulevana lääkärinä tämä pitäis tietää"'

Ei ny saatana! Enhän mä edes ole vielä lääkiksessä! Voitteko nyt rauhottua?!










Kommentit

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Aika usein tämänkaltaisissa postauksissa puidaan juuri tätä puolta, mitä ei halua kuulla kommentoitavan lääkikseen hakuun liittyen, mutta olisi mielenkiintoista myös kuulla sitten, että minkälaisia kommentteja puolestaan jengi haluaisi kuulla. En muista kenenkään käsitelleen tätä perspektiiviä. Mitä haluaisit esimerkiksi sen anopin tai puolitutun sanovan? Oma kokemus on se, että on aika vähän, mitä voi sanoa, joka ei kuulosta hakijan korvaan ivalliselta riippumatta siitä, kuinka sen sanoo. Siksi en kommentoi asiaa usein, jos se tulee jonkun kohdalla esille, vaan yritän väistää sen.

    "--Kiitos vaan, mutta minusta olis mukavempi jos olisit ihan vaikka hiljaa. Kun vaikka sinun tuntemuksilla ja odotuksillasi ei ole mitään merkitystä"

    Tämän perusteella kuulostaa melkein siltä, että paras kommentti lääkishakijalle on se, jonka jättää sanomatta.

    Poistin tuon ekan kommentin, kun siinä oli paska muotoilu yhdessä kohdassa :D

    VastaaPoista
  3. Aijaa, en olekaan itse nähnyt aiemmin tällaista kirjoitettavan :D

    Olet oikeassa, harvassa on sellaiset tsemppaukset jotka ei jollain lailla särähdä korvaan. Postauksesta, jossa niitä listaisin tulisikin varmaan hyvin lyhyt. :D Ihan vaan pelkkä "tsemppiä, yrität parhaasi" tai "mitä kuuluu?" minusta riittävät kelle tahansa kouluun hakevalle. :D Elämä ei saisi olla pelkkää kouluun hakemista, siksi ympäripyöreässä kuulumisten kysely on aika jees, kun voi valita ottaako itse kouluun pyrkimisen puheeksi vai ei.

    Olisi kiva tietää, kokevatko muihin hakupaineailoille hakevat samaa, vai onko se oma arvaukseni.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Uusi sivu

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta