Norjan-reissusta ja höpöttelyä

Palasimme eilen pieneltä vaellusretkeltämme takaisin Suomen puolelle. Reissu oli itselleni ensimmäinen pohjoisessa suoritettu telttaretki. Viimeksi olin nukkunut teltassa varmaan melkein 10 vuotta sitten, kun kesälomalla kaverimme kanssa kiersimme autolla Länsi-Suomessa ja yövyimme leirintäalueilla. Nyt samoilimme hellun kanssa Pohjois-Norjan puolella jossakin erämaassa varmaankin noin 10 kilometriä, teimme retkiruoat trangialla ja nukuimme teltassa. Säät olivat sopivat retkeilyyn, kun ei ollut liian kuuma, mutta yöllä oli hiukan vilponen :D Minua paleli yön aikana sen verran lainatussa makuupussissani, että ei huvittanut jäädä toiseksi yöksi, mikä oli alunperin suunnitelmana. Matkasimme sitten seuraavana iltana Leville, jossa olimme yhden yön. Retki Pohjois-Norjassa oli kuitenkin mukava, ja voisin lähteä uudestaan, jos makuupussi olisi lämpimämpi ja tyyny sellainen, ettei aamulla herätessä olo olisi sellainen, että olisi jäänyt yön aikana katujyrän alle (terveisin nainen 27v, kultalusikka syvällä poikittaisessa koolonissa). Retkellä parasta oli hiljaisuus, maisemat ja yhdessä retkiruokien väsääminen ja niiden syöminen ulkona. Itikoita siellä oli suorastaan aivan vittuna, mutta ne eivät haitanneet kun käytti sellaista verkkomaista itikkahattua. Itikoiden määrää kuvastaa hyvin se, kun yritti ottaa kuvan hienosta maisemasta, niin kuvassa oli näkyvillä aina muutama itikkakin. :)

Paluumatkalla pysähdyimme Hetassa syömässä poronkäristystä, ja se oli törkeän hyvää. Minusta Lapissa on asennemeininki, kun on ihan ok tulla hotellin ravintolaan puukko vyöllä. :D Se on jopa tällaiselle Kainuussa kasvaneelle juntturalle ihmeellistä ja huvittavaa. En kyllä arvosta yhtään mitään hienostelua ja paskantärkeilyä, fine diningiakaan en oikeasaan ymmärrä ja kyseenalaistan mielessäni  vanhoja ruokailuetikettiin liittyviä pikkuasioita. Esimerkiksi minua itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, syökö pöytäseurueeni Marketta alkuruokansa uloimmilla aterimilla tai missä Jooseppi pitää ruokaliinaansa, niin ihmettelen noiden asioiden "tärkeyttä".

Palatakseni sitten reissuumme, niin Leviltä suuntasimme Ouluun, missä olen parhaillaan. Huomenna menemme kaverin pienimuotoisiin "semihäihin", jotka koronahässäkän vuoksi järjestetään sellaisina pienimuotoisina vihkiminen+ruokailu+saunalautta-meininkinä. Ilmeisesti ensi vuonna on sitten perinteisemmät häät, mikäli korona sallii. Mutta nyt tällä kertaa vähän rennompaa porukalla hengailua siis tiedossa. 

Ostin tänään pari kirjaa, joiden lukemista odotan innolla. Yleensä en osta kirjoja, koska ajattelen kirjastosta lainaamisen olevan paljon näppärämpää, mutta tällä kertaa jostain syystä oli vain saatava nuo kirjat heti luettavaksi. Tuntuu vaan hyvältä lukea jotain ei lääkikseen pääsykokeeseen liittyvää. Ostin kirjat "Faktojen maailma" (Hans Rosling) ja Stephen Hawkingin kirjoittamat kirjat "Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin" ja "Ajan lyhyt historia". Ajattelin aloittaa tuosta Roslingin kirjasta, koska se tunnosti tähän hetkeen sopivan kepeältä. Se näyttäisi pikaisella vilkaisulla kertovan meidän ajatusharhoistamme, jotka vääristävät maailmankuvaamme, koska laiskat mielemme haluavat uskoa ennemmin draamahakuisia uskomuksia kuin faktatietoa. Olen joskus aikoinaan lukenut samasta aiheesta kertovan erittäin viihdyttävän kirjan nimeltä Selkeän ajattelun taito (Rolf Dobbeli). On hauska oppia kyseenalaistamaan omia ajattelutapojaan. Noista kirjoista voisi olla mukava höpötellä enemmänkin sitten kun olen ne lukenut.

Nyt on alettava nukkumaan, eli eiku vaan mukavaa viikonloppua itse kullekin! :)




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta

Älä sano näin lääkishakijalle