Fiiliksiä pääsykokeen 1. osion jälkeen

Sain tuossa jokin aika sitten pääsykokeen ensimmäisen vaiheen tehtyä. Olo on aika tyhjä :D

Koe koostui 12 monivalintapatteristosta, jossa jokaisessa oli vähintään 10 kysymystä sekaisin biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa. Jokaista patteristoa oli aikaa tehdä 10 minuuttia, eli jokaiseen kysymykseen oli aikaa vastata noin minuutti. Oikeasta vastauksesta sai 1p, vastaamatta jättämisestä 0 ja väärästä vastauksesta -1p. Aikarajoitus oli minulle haastavin juttu kokeessa.

Tein luonnollisesti ensin itselleni helpoimmat kysymykset ensin, joihin tiesin heti vastauksen. Sen jälkeen keskityin laskuihin, jotka yritin ratkaista mahdollisimman nopeasti. Minuutit meni ihan todella äkkiä. Jäi hieman harmittamaan se, että minulla jäi useampi kysymys vastaamatta, kun aika loppui kesken ja oli pakko merkata tehtävään "jätän vastaamatta". Toisaalta lohdullista on se, että kaikki ilmiöt mitä laskuissa oli, olivat minulle tuttuja. En vain osannut ratkaista niitä tarpeeksi nopeasti.

Kokeessa oli aika paljon ekologiaan liittyviä nippelijuttuja. Ainakin koetta tehdessä tuntui, että kokoajan kysyttiin jotakin nilviäisistä ja laakamadoista. Ihmisen biologiaan liittyviä kysymyksiä ei ollut niinkään paljon, mikä oli harmi.

Koe todellakin testasi paineensietokykyä, kun aika oli niin kortilla. Piti todella miettiä, mitä tehtävää on järkevää lähteä tekemään. Eikä saanut todellakaan lannistua siitä, kun jäi monta tehtävää vastaamatta. Rautaisesta laskurutiinista oli kokeessa ehdottomasti hyötyä. Koen, että minulla on jo ihan hyvä laskurutiini, muttei vielä mikään timanttinen. Siitä oli hyötyä, että laskurutiinin ansiosta joidenkin alkuaineiden moolimassat ovat jääneet vain mieleen, sillä se nopeutti laskemista.

Kaiken kaikkiaan persetuntuma on se, että koe ei mennyt super huonosti mutta ei super mahtavastikaan. Saa nähdä mihin tämä oma suoritus riittää. Koe on nyt kuitenkin tehty, pitää vaan olla itselleen armollinen ja tyytyväinen siihen, mitä on tähän mennessä kovalla työllä oppinut.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta

Älä sano näin lääkishakijalle