Veitsen terällä

Kesäkuu alkoi pettymyksellä, kun en päässytkään biokemian pääsykokeen toiseen vaiheeseen. Olin nimittäin aika varma, että tulisin siihen pääsemään, ja sepäs sitten vasta harmittikin, kun olin mennyt luulemaan jotain semmoista. Sen lisäksi myös kemian pääsykoe meni erittäin keskinkertaisesti, enkä usko millään, että suorituksellani tulen saamaan kumpaakaan niistä kemialla kahdesta jaossa olleesta opiskelupaikasta. Koe oli kuitenkin periaatteessa helppo, mutta onnistuin silti kusemaan kahdeksan pisteen titraustehtävän ja reaktion energiakaavion piirtämisen.

Eli oikeastaan opiskeluihin liittyvä paskin skenaario kävi toteen. :D Vittu.

Pari päivää käsittelin pettymystä ja päätin, että nyt nautin kesästä, enkä mieti vielä syksyn työnhakua.

Pettymyksen innoittamana luin vastikään erään erittäin voimaannuttavan kirjan, Arno Kotron kirjoittaman Christer Lybäckin elämäkerran Veitsen terällä.


"26-vuotiaana Christer päätti muuttaa elämänsä. Hän pani korkin kiinni, kävi vankilassa koulut loppuun ja toteutti unelmansa. Nykyisin Christer Lybäck on tohtoriksi väitellyt arvostettu kirurgi.

'Ehkä ihminen syntyy elämänsä aikana monta kertaa – ja kuoleekin.'

Linnakundista lääketieteen tohtoriksi

Christer Lybäck oli 9-vuotias kun hänen elämänsä suistui raiteiltaan. Isän kuolema sysäsi pojan viina- ja vankilakierteeseen. Koulut jäivät kesken ja Christeristä tuli katujen rautanyrkki, paatunut linnakundi ja eristyssellin vakiovieras. Häntä pidettiin toivottomana tapauksena.
Christer Lybäckin hämmästyttävä ja kaunistelematon elämäkerta on inspiroiva tarina siitä, miten ihminen pystyy mihin vain, kun on halua, sinnikkyyttä ja määrätietoisuutta."

Kirja antoi minulle voimaa ja sellaisia mahtipontisia "tuun näyttää kaikille"-fiiliksiä. :D Jos 10-vuotiaana tinnerin imppaamisen aloittanut alkoholisoitunut linnakundi pystyy lukemaan nollapohjalta itsensä lääkikseen, niin kyllä minäkin pystyn. Suosittelen tuota kirjaa ihan jokaiselle. Se on mielenkiintoisin ja värikkäin elämäkerta, jonka olen koskaan lukenut. Se tsemppaa jatkamaan oman unelman tavoittelua, ja antaa perspektiiviä erilaisesta päihteiden värittämästä elämästä. Se on hyvä muistutus siitä, että pitkissä määrätietoisissa projekteissa asenne ratkaisee.

Olisi kiva kuulla, onko siellä ruudun toisella puolella ehdottaa jotain inspiroivaa kesäluettavaa? 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta

Älä sano näin lääkishakijalle