Biokemian pääsykoe

Tänään oli biokemian etäpääsykoe, ja siitä jäi parempi fiilis kuin lääkiksen pääsykokeesta. En ole tosin nähnyt malliratkaisuja (koska niitä ei ole tietääkseni julkaistu), eli en voi sanoa varmaksi, miten koe lopulta meni. Koe oli mielestäni enemmän lääkiksen pääsykokeeksi sopiva koe, kuin mitä oli lääkiksen ykkösvaiheen etäpääsykoe. Uskon, että lääkikseen hakijalle olisi hyödyllisempää osata soveltaa asioita diipimmin soluhengityksestä, kuin muistaa ulkoa (tai googlettaa, öhöhö hatunnosto Määtän Tapsalle :3) esimerkiksi se, onko piikkinahkaisilla eläimillä kitiini vai kalkkikuori tai onko kaksisirkkaisilla kasveilla näkyvä sukupolven vuorottelu vai mitä helvettiä. :D  

Biokemian pääsykokeessa oli englanninkielinen aineisto soluhengityksestä ja soveltavia monivalintakysymyksiä suomeksi. Olin valmistautunut kokeeseen lähinnä kertaamalla lukion bilsan 5. kurssin kirjaa (bioteknologia), mutta siitäpä ei ollut oikeastaan mitään hyötyä, kun vastaukset kysymyksiin piti osata soveltaa ja  haistella aineiston rivien välistä. Koe ei kuulemma vaatinut valmistautumista etukäteen, mutta en kokenut siitä olevan haittaa, että ymmärsi jo hivenen solun energia-aineenvaihdunnasta. Lukion bilsan oppimäärän opiskelleena en tiennytkään, että soluhengitys on lopulta ihan todella monimutkainen ja monivaiheinen prosessi!  Elektroninsiirtoketjussakin joku 10 eri vaihetta :D Jännää! Toivon kovasti, että pisteet riittäisivät kakkosvaiheen videohaastatteluun. Viikon sisään pitäisi kuulua, miten käy. Jos tämänpäiväinen suoritus biokemian pääsykokeessa ei tuota tulosta, niin täytyy kyllä sanoa, että tulen olemaan tosi pettynyt. 

Tuntuu, että en oikein osaa olla hirveän pettynyt siitä, että en päässyt lääkikseen tänä vuonna. Se johtunee siitä, koska tiedän mitä minulla on vielä parannettavaa osaamisessani. Olisi ollut vaikeampaa hyväksyä asia, jos osaaminen olisi ollut mafyn harjoituskokeissa huippuluokkaa. Lääkikseen hakijoiden  taso on tosi kova, ja se on vaan pelin henki. Minulle on selkeää mikä on heikkouteni tällä hetkellä, ja se on laskunopeus. Täytyy mennä entistä kovempaa epämukavuusalueelle, ja harjoitella laskemista. Biokemian pääsykokeessa taas koen omat pohjatietoni aiheeseen liittyen hyvät, ja kaikki on nyt kiinni siitä, miten hyvin osasi tulkita englanninkielistä vähän virallisempaa tekstiä ja lankesinko kenties joihinkin kysymysten laatijoiden sudenkuoppiin. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta

Älä sano näin lääkishakijalle