2020 pääsykoejärjestelyt julki

Noniin. Siinähän kävi niin kuin vähän jo arvelinkin. Todistuskiintiö nousi 75 prosenttiin. Minua säälittää kaikki kaltaiseni uudelleen kouluttautujat. Ne, joille tämä haku kerta on jo ties mones.

Hommahan on nyt niin, että minun 9 vuotta vanhalla yo-todistuksellani voi pyyhkiä...lattioita. Eli nyt siis käytännössä taistelen 36:sta paikasta monen sadan, ellen tuhansien ihmisten kanssa. En tiedä, mutta joka tapauksessa monta hyvää laskijaa pitäisi päihittää, että Oulun lääkikseen pääsisi. Kyllä tällä hetkellä on sellainen tunne, että mahikeni on hyvin, hyvin pienet. Harmittaa se, että sisäänpääsy oli ennestään jo tosi vaikeaksi tehty ja nyt pikkasen vielä vaikeammaksi.

Olen ihmeissäni siitä, että pääsykokeen ensimmäistä osaa ei valvota ilmeisesti mitenkään. Ainakaan tämän päivän infossa ei sellaisesta mainittu. Eli suosiiko nykyinen pääsykoejärjestely sellaista hakijaa, joka keksii näppärimmän tavan huijata? Onhan tämä melkoista...

Aion taistella loppuun asti, mutta valehtelisin jos väittäisin, etten ole asennoitunut jo nyt hakemaan ensi vuonna uudestaan. Toivottavasti kemian ja biokemian pääsykokeet menisivät hyvin. Siellä on jaossa minun kaltaisilleni ja muille ei todistuksella sisäänpääseville kemialla kaksi, ja biokemialla 12 paikkaa. Heh.

Joo... päällimäinen tunne on nyt se että mitäköhän helvettiä tästä tulee :D ei kai se auta ku nauraa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi en halua työskennellä sairaanhoitajana

Mitä pikkujuttuja opin vuoden 2020 hakukerrasta

Älä sano näin lääkishakijalle